Exposeren

Een eerste keer exposeren is wel een vreemde gewaarwording. Weken ben ik bezig geweest met de voorbereiding en daar hingen de foto’s dan, te bezichtigen voor iedereen, die dat maar wil. Best spannend. Allerlei vragen spoken door je hoofd, waarbij je alleen maar twijfelt aan jezelf. Waarom doe ik dit eigenlijk? Wil ik er iets mee bereiken op mijn leeftijd? Ego? Uit op complimenten? Dan komen de bezoekers binnen.

De locatie is een enorme schuur, dus veel mensen waren in eerste instantie overdonderd door de ruimte. Als men dan ook naar mijn foto’s gaat kijken, zijn de mensen er gelukkig complimenteus over. Dat voelt wel fijn natuurlijk. Ondertussen observeerde ik de bezoekers. De een kijkt echt gedetailleerd, de ander loopt een snel rondje. De een maakt een praatje, vraagt om uitleg, de ander kijkt alleen. Alles is prima natuurlijk. Ik ben met alle belangstelling blij.

Maar daarom neem ik wel reacties van mensen, die goed kijken serieuzer, dan de soort van verplichte, gewenste opmerkingen. Ook leuk waren de oprecht verbaasde mensen, die mij wel kennen, maar helemaal ongelovig vroegen of ik dit allemaal echt gemaakt had. Dat hadden ze niet verwacht, of ze wisten niet, dat ik fotografeerde.

De meeste spanning is wel weg. Ik mag na de eerste dag tevreden zijn met hoe mijn werk is ontvangen. Bovendien was het erg gezellig om zoveel mensen te spreken. En nu weet ik het antwoord op mijn vragen: Ik doe mee met de Kunstroute, gewoon omdat ik het leuk vind. Op naar dag twee!

16 gedachtes over “Exposeren

 1. O kan me zo voorstellen hoe spannend het is om te exposeren. Wat een werk ook om alles in te lijsten. Maar de locatie is prachtig, laat je werk mooi uitkomen. En je werk is prachtig, ik ben groot fan! Succes!

  Geliked door 1 persoon

 2. Gelukkig is het prima gegaan, ik kan me voorstellen dat je er eerst wat onzeker over bent geweest, maar dat is helemaal niet nodig je maakt geweldig goede foto’s. Fijne zondag gewenst.

  Geliked door 1 persoon

 3. Heel leuk Jeanne. Ik had dat ook met mijn eerste kunstexpositie, eerst leuk, dan spannend, dan waarom doe ik het, en dan de opluchting, het is gewoon leuk om te doen. Ik wens je een hele fijne tweede dag toe.

  Geliked door 1 persoon

 4. Dikke proficiat hoor en ja, een groot deel van de mensen kijk (beleefdheids)kijkers maar zij die echt interesse hebben in je werk, komen wel snel boven drijven. Hopelijk vandaag weer veel belangstelling en de locatie heb je prachtig gekozen hoor.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s