Twee buurkerkjes

De toren van de kerk van Monnickendam torent hoog boven het land uit. Dat was een fietsdoel voor vandaag.

In de maand augustus organiseert men daar in de toren weer tentoonstellingen onder de titel ‘Summer of Arts’. Wekelijks mag een kunstenaar zijn werk hier presenteren. De stad trekt wel toeristen, dus je bent verzekerd van aanloop. Deze week mocht het vrouwenkollectief van Warder/Oosthuizen zichzelf laten zien. Wekelijks komen ze bij elkaar. Ze hebben allemaal een verschillende werkwijze, maar ze leren van elkaar. Je zag dan ook een grote diversiteit aan stijlen, materiaalgebruik en onderwerpkeuze.

Het ging verder naar de volgende kerk, dit keer die van Broek in Waterland, net als Monnickendam behorend tot onze gemeente.

Daar hebben ze binnen eigenlijk altijd wel een tentoonstelling. Mijn aandacht werd getrokken door schilderijen van wielrenners geschilderd door Marion Rijnders.

Ik kwam eigenlijk voor de fototentoonstelling. Die was echter niet binnen, maar aan de buitenkant van de kerk te vinden. De mensen op deze foto’s zijn allemaal op een of andere manier betrokken bij de kerk. Veelal als vrijwilliger. Men heeft gedacht, die stille werkers eens in het zonnetje te zetten op deze manier.

Ik moest helemaal rondom lopen, want pas aan de achterkant vond ik wat ik zocht. Een oud-collega van mij was namelijk schitterend geportretteerd en dat moest ik met eigen ogen zien.

9 gedachtes over “Twee buurkerkjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s