Distel-lovers

Bij een rondje over de dijk achter ons dorp ontdekte ik dat het een drukte van belang was tussen en op de distels. Eerst een stel hommels die onverstoorbaar hun honing haalden.

Puttertjes zijn heel wat grotere druktemakers, temeer omdat ze altijd in een groep bezig zijn. Ze zaten allemaal in de distelplanten. Als ik te dichtbij kwam hupsten ze alweer voor me uit. Ik vind dit zo’n grappige vogeltjes.

In deze groep zag ik weinig mannetjes (met rood kopje), maar of de rest nou vrouwtjes zijn of misschien nog jong spul, dat weet ik niet.

De pluisjes vonden ze in elk geval allemaal heel leuk.

16 gedachtes over “Distel-lovers

  1. Heerlijk, die Puttertjes. Ik had er jarenlang eentje in (!) een kooitje, geërfd van mijn buurman. Hij zag er schitterend uit en hij schetterde vrolijk door het gezang van mijn leerlingen heen. Als ik ze nu hoor (in Frankrijk, maar soms ook hier in eigen provincie) voel ik me helemaal blij bij dat opgewekte gekwetter.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s