Opaalkust

Na een paar dagen bivakkeren in het gebied, dat Opaalkust heet, begrijp ik nu, waar de naam vandaan komt.

In 1911 werd hij voor het eerst gebruikt door de schilder Eduard Leveque. Is er iets in de natuur, dat zo'n grote verscheidenheid aan veranderende kleuren in zich draagt?,vroeg hij zich af.` Ja, dat is opaal, de waardevolle edelsteen, die bekend staat om zijn vele kleuruitbarstingen in rood en groen . De naam was geboren en doet de streek eer aan. Een kleurimpressie.

De tijd van het jaar maakt deze theorie iets moeilijker aantoonbaar, want het land was veelal geel en de oogst was van het land. Voor de koolzaad- en klaproosvelden moet ik nog een keer terug.

Maar zelfs nu vond ik het een beeldschoon gebied. Ik begrijp, dat het geliefd was en is bij kunstenaars vanwege het licht.

10 gedachtes over “Opaalkust

  1. Het is en blijft er prachtig. Ik ga er al sinds mijn 18de ongeveer jaarlijks naartoe. Van hieruit is het maar 2 uren rijden, dus dat zijn vaak daguitstappen. Toen ik 18 en 19 was, ben ik er twee keer naartoe gefietst met vrienden. Dat was toen zo’n 180 kilometer enkel. Op een oude fiets met een tent die ook al lek was.
    Wat gaan er ook jaarlijks mosselen eten. De ‘bouchot-mosselen’ worden er gekweekt aan palen. De mosselen zijn zeer smaakvol en zitten vol met vlees. Wel zijn de schelpen een stuk kleiner dan de Zeeuwse mosselen. Heb je die toevallig daar geproefd? Die zijn echt ontzettend lekker.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s