Zeg ken jij de mosselman?

De zon was op en de plaatselijke bevolking van Ambleteuse kwam als bij toverslag opeens in actie. Met hun emmertjes liepen ze het strand op.

Ze streken overal op de rotsen neer om hun middagmaal aan mosselen bij elkaar te sprokkelen. Het was vroeg in de morgen, laag water, waardoor de mosselbanken droog kwamen te liggen.

Scheppend en zoekend vulden ze hun emmers.

Dat is de rijkdom van de natuur!

16 gedachtes over “Zeg ken jij de mosselman?

  1. Goede morgen Jeanne, mosselen koop ik meestal af en toe heb ik wel eens mosselen van de paalhoofden geplukt, maar het is lang geleden dat ik verse mosselen heb gegeten. Ik vind het iets dat je met meer mensen moet doen , niet in je eentje al smaken ze natuurlijk dan ook wel. Maar lekker mosselen, met verschillende sausjes en stokbrood of vers donker boerenbrood, mmmm ik krijg er trek van.

    Geliked door 1 persoon

  2. Heerlijk mosselen en dan zo vers uit zee is helemaal een feestje.
    We gaan vanavond in de stad eten, als er mosselen op de kaart staan heb ik mijn keus nu al gemaakt. Echtgenoot lust ze niet dus voor mezelf zal ik ze niet snel koken. Binnenkort maar weer eens vrienden te eten vragen. Echtgenoot zorgt dan voor zijn eigen kostje. Meestal is dat een roerbakgerecht, is ie goed in.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s