In de herhaling

Het is verbazingwekkend wat je zo’n oppasdag allemaal doet met je kleindochter. Zo lig je samen op de grond met een blokkendoos, stop je 101 keer de babypop onder de wol, worden alle puzzels onder handen genomen speel je met de handpop mee in haar fantasiewereld en lees je boekjes voor. Als je haar gelooft, lees je steeds hetzelfde stuk over een enge schaduw. Lekker griezelen. De speeltuin in ons park is een geliefd uitstapje.

Wat een plezier levert het verzamelen van kastanjes en eikels op.

Het enorm grote blad dat ze vond, laat ze de hele wandeling niet meer los, want die is wel zo bijzonder, dat ze die aan mama moet laten zien!

Thuisgekomen gaan we aan de keukentafel aan het werk. Fien zorgt voor de luciferhoutjes en ik maak de gaatjes. Dan gaat ze met de poppetjes, het wiegje en de zogenaamde poes op in haar fantasiewereld.

Zo’n dag ga ik dus eigenlijk in de herhaling, maar toch kan ik me bijna niks meer herinneren van de tijd, dat ik dit soort bezigheden met mijn kinderen deed. Of deed ik het niet? Ik ervaar alles nu tenminste als nieuw en geniet er uit volle teugen van. Maar ik zal niet ontkennen, dat ik voel dat ik niet meer de jongste ben en het toch wel intensief en vermoeiend is, zo’n dag.

17 gedachtes over “In de herhaling

 1. Ik herken het allemaal, mijn twee en een half jarige achterkleinzoon woont in Freiburg en ik krijg via de grootmoeder, mijn dochter dus, alle foto’s en video’s van dit tweetalige wonderkind. Ik speel ze iedere dag af, en iedere dag krijgt een gouden randje.

  Fialas.

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat heeft Fien mooie haren.
  Geniet ervan want het is zo voorbij.
  Ons oudste kleinkind is nu 17 en de jongste is bijna 13 en dan twee van 14 jaar daar tussenin. Nou de drie jongens hebben daar allemaal geen zin meer i . De kleindochter vraagt nog wel eens of ik wat wil maken. Zij verzint het dan en ik maak het. Ook weer leuk hoor, maar als ik jou blogje lees wordt i ik wel een beetje jaloers hoor 😉

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s