In Den Beginne

In Hoorn wachtte M me op bij de trein. We hadden het plan opgevat om een beeldenroute te gaan lopen. Daarvoor liepen we naar de dijk van het IJsselmeer toe. Wat een pech want we liepen tegen hekwerken aan. Het dijkverzwaringswerk aan de IJsselmeerkust had dus ook Hoorn bereikt. Dat was een kleine misrekening. We konden de beelden evengoed wel zien, maar voor de naamkaartjes moesten we natte voeten halen in het gras. Om ze te fotograferen kreeg je steeds dat hek erbij cadeau.

Het mocht de pret niet drukken. Het stuk voorbij een woonwijk was nog zonder hek en daar konden we dus ongestoord genieten van de beelden en het water zo dichtbij.

Het thema van de doorlopende expositie is Land-Water-Dialoog. Onmiskenbaar hier!

De tentoonstelling is opgezet door de stichting ‘In Den Beginne’ (IDB) die regelmatig beeldhouwers uitnodigt om hun beelden te tonen. Er staan momenteel 37 stuks opgesteld. Even een slideshow van een aantal die wij zagen.

De route begint vanaf schouwburg Het Park aan de Westerdijk en loopt door via de Vuurtoren op het Visserseiland. 

Wij kwamen langs het Oostereiland, dat een bijzondere plek blijft. Daar is de bioscoop en een hotel in de voormalige gevangenis. In het restaurant hebben wij heerlijk geluncht.

Vanaf hier liepen wij door de stad weer richting station.

Dat was nog maar de helft van de wandelroute. Die loopt nog door het Julianapark tot en met de Schelphoek aan de Schellinkhouterdijk.  We kunnen dus nog een keer terug, want we waren nog lang niet uitgepraat!

10 gedachtes over “In Den Beginne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s