After Love

De beelden aan het begin van de film waren een soort flash back met mijn eigen situatie. De vrouw is gewoon gezellig aan het praten met haar man, die in een andere kamer is. Opeens geeft hij geen antwoord meer. Hij is in een stoel gaan zitten en is dood, zomaar, zonder aanleiding. Het onbegrijpelijke van zo’n situatie zag ik nu ook eens bij een ander. Ook deze vrouw kon het niet meteen bevatten. Ze gaat op zoek naar tekenen van haar man. Ze zoekt in zijn spullen, probeert zijn geur terug te halen in zijn overhemden. Opeens vindt ze in zijn portemonnee een kaartje van een blonde vrouw. Dan gaat de wereld helemaal op zijn kop voor de vrouw. Ze gaat op onderzoek uit en ontdekt het dubbelleven van haar ega. Ik vond het een prachtige film over twee krachtige vrouwen, die totaal verschillend zijn, maar de liefde voor dezelfde man delen.

Bijkomend waren voor mij de mooie beelden van het wandelpad boven op de krijtrotsen tussen de vuurtoren van Saint Margareth’s Bay en de haven van Dover. Meteen zat ik terug in de tijd. Mooie herinneringen van toen Sjaak en ik daar liepen, genietend van de natuur en van elkaar. Ik verloor daar ooit mijn zonnebril, we hebben boven op de rotsen gekampeerd en zo kan ik doorgaan met putten uit het laatje vol herinneringen.

Recensie in het kort:

Na de plotselinge dood van haar echtgenoot [Nasser Nemarzia] ontdekt Britse moslima Mary [Joanna Scanlan] dat haar man een buitenechtelijke relatie had met Genevieve [Nathalie Richard], die aan de andere kant van Het Kanaal in Calais. Mary besluit haar vermeende rivaal te confronteren maar hun eerste ontmoeting verloopt anders dan verwacht. Scanlan maakt grote indruk in dit complexe, immer boeiende drama over verlies, vergeving en verwerking met enkele verrassende, maar geloofwaardige wendingen. Speelfilmdebuut van Khan die tevens verantwoordelijk is voor het sterke scenario, met een ontroerende onthulling op het einde.

13 gedachtes over “After Love

  1. Je zal het maar meemaken dat je na de dood van je echtgenoot zijn dubbele leven tegenkomt. Maar als gegeven voor een film is het natuurlijk wel een mooi verhaal. Fijne dinsdag gewenst.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s