Spiegelzaal en meer

Bij de Fabrique des Lumières was een zaal vol spiegels, wat heel vervreemdend werkte. Doordat er niet veel licht was zag je niet waar je op stapte. De vloer was namelijk ook een spiegel, kortom een ruimte met overal spiegels, waar dan ook nog eens dezelfde projecties op te zien zijn dan in de hal eromheen. Dat was weer een heel andere gewaarwording. De prachtig afgestemde muziek bij al de verschillende kunstenaars en stijlen kwam hier nog eens sterker binnen.

In een andere afgescheiden ruimte kon je de 30 schilderijen zien waarop de expositie is gebaseerd. Het zijn werken van allerlei Weense kunstenaars vanaf het einde van de 19e eeuw. Het is een stroming die met hun werk de fundamentele rol van de kleur illustreert en zoekt naar nieuwe vormen. Gustav Klimt is de bekendste, dus draagt de tentoonstelling zijn naam. Om even een indruk te geven hoe het op deze speciale expositie in zijn werk ging: dit is het schilderij ‘Veld met klaprozen’ in combinatie met ‘de bloementuin’.

Het werd zo geprojecteerd.

Deze tentoonstelling kun je nog tot 5 februari 2023 bewonderen in Fabrique des Lumieres in de Westergasfabriek in Amsterdam. Daarna reist de expositie verder over de wereld. De eerstvolgende stop is Venetië.

9 gedachtes over “Spiegelzaal en meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s