Un Beau Matin

Een heerlijk Franse film. Twee verhaallijnen kruisen elkaar. Aan de ene kant Sandra, alleenstaande moeder, die ook de zorg heeft voor haar vader, een filosofieprofessor, die aan een zeldzame vorm van dementie lijdt en daardoor langzaam zijn gezichtsvermogen en zijn geheugen verliest. De consequentie is, dat hij naar een verzorgingshuis moet, omdat zelfstandig wonen niet meer gaat.

Dan heb je het liefdesverhaal van Sandra. Zij heeft zichzelf jarenlang weggecijferd voor haar dochter en haar vader. Nu komt ze op een dag Clement tegen, een oude jeugdvriend. Ze krijgen een affaire. Clement is niet vrij, heeft een vrouw en een zoon. Hun struggle om een goede vorm te vinden voor hun liefde is dus de andere verhaallijn. Een prachtige film.

5 gedachtes over “Un Beau Matin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s