Living

De trailer en de recensies waren veelbelovend. Ik had wel zin in zo’n echt Engels verhaal, zeker als hoofdrolspeler Bill Nighy meedoet.

De film was aardig, maar de trailer gaf eigenlijk het leukste deel weg van de hele film. Veel slowmotion-opnames versterkten nog eens de herhalende momenten. Mr. Wilson is een vastgeroeste ambtenaar tot en met. Als hoofd van zijn departement op een Londens gemeenteloket is hij verantwoordelijk voor het goedkeuren en afwijzen van bestemmingsplannen. Vrijwel ieder verzoek wordt ijselijk stoïcijns afgekeurd, op de grote stapel gelegd dan wel over de schutting gegooid. Zijn medewerkers halen het niet in hun hoofd om hem tegen te spreken en hebben hem de bijnaam Zombie gegeven.

De man krijgt van de dokter de mededeling, dat hij nog maar een half jaar te leven heeft. dan besluit hij het roer om te gooien nu het nog kan. Hij gaat zich te buiten aan sjiek eten en er kan of mag eens een lachje af. Dan gaat hij nog even terug naar kantoor om zich vast te bijten in één van de dossiers, dat al maanden op zijn bureau ligt. Hij sleept zijn collega’s mee, want dit verzoek zal en moet worden ingewilligd. Is er daarmee op het kantoor een andere manier van werken in gang gezet of een wijze les mee gegeven door Mr Wilson, die na zijn dood doorwerkt of toch ook weer niet?

6 gedachtes over “Living

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s