Fotochallenge

Vanaf 2020 doe ik zowat dagelijks mee aan een fotochallenge bij een besloten groep op Facebook. Een drietal mensen bedenkt voor elke dag een foto-onderwerp. De deelnemers plaatsen dan hun foto’s.

Omdat ik onderhand best al een groot foto-archief heb, zit er al snel iets bij wat ik kan gebruiken. Zo kan ik ook af en toe nog eens oudere foto’s laten zien. Maar vandaag was het thema ‘in de schijnwerper’ en daar vond ik deze foto van de Montelbaenstoren in Amsterdam geschikt, die ik twee weken geleden maakte tijdens mijn Lightfestival-wandeling.

Om een idee te krijgen van de onderwerpen, is dit het lijstje behorend bij de foto’s in de collage: dans-sport-doorkijkje-wolken-auto-deur-bokéh-stilleven-nat-kern-bloot-Engels-beroep-alleen-kikkerperspectief-vlag-koninklijk-fruit-masker-vervoermiddel.

Dit dagelijkse plaatsen is tot de structuur van mijn dag gaan horen. Als pensionado mag je je met zinloze dingen bezighouden. Dit ontlokt me regelmatig een lach, het geeft me voldoening, als ik iets toepasselijks heb weten op te duikelen of je ziet een mooie of grappige invalshoek van iemand anders verschijnen. Bovendien hebt je, weliswaar digitaal, contact met mensen.

14 gedachtes over “Fotochallenge

  1. Leuk maar niets voor mij. Ik wil vrijheid en hierdoor voel ik me teveel gebonden. Verschillende keren geprobeerd maar ik voelde me er telkens niet prettig bij. Zie nog wel een mooie foto in je collage die is genomen in Aubenas.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s