Het Guggenheim

Het reisprogramma gaf een middag ruimte, om je eigen invulling te doen. Een groepsgenoot en ik besloten om het Guggenheim te gaan bezoeken. Want ja, ook Venetië bezit een museum, waarin een gedeelte van de collectie van Peggy Guggenheim wordt tentoongesteld. Bij het varen over het Canal Grande had ik het tot mijn verbazing gezien. Dus zochten we de vaporetto uit, die ons in de buurt van het museum zou afzetten. Het laatste stuk moesten we lopen. Dit bleek door een kunstzinnige wijk vol galerietjes en zo.

Het Palazzo Venier dei Leoni, waarin de Peggy Guggenheim Collectie tentoongesteld wordt en waarin ze zelf vroeger gewoond heeft, bevindt zich aan het eind van het Canal Grande, net voordat je het Bacino San Marco bereikt. Het is één van de vier Guggenheim musea (samen met Bilbao, New York, Berlijn en binnenkort in Abu Dhabi).Het museum was niet groot, maar bezat wel veel werk van beroemde kunstenaars. Giacometti verwelkomde ons buiten al.

Bij binnenkomst stonden we meteen voor een Piccaso. En het hield niet op, het was genieten van die prachtige schilderijen.

Een greep uit ander beroemd werk van expressionistische kunstenaars. Kandinsky, Miro, Willem de Kooning, Polloc, Mondriaan, Leger, Max Ernst, Paul Klee en ga zo maar door.

Prachtige glas verzameling van Pegeen Vail.

Het museum ligt zoals gezegd aan het Canal Grande. Wij keken even buiten

en voelden ons de koning te rijk, daar te kunnen zitten aan de waterkant van het Canal Grande met zicht op…….. dat schitterende Venetië.

11 gedachtes over “Het Guggenheim

  1. In 2005 was ik in Venetië, o.a. in het Guggenheim. De foto van het paard bracht de herinnering weer boven. Dacht dat ik daar nog een foto van had, maar helaas in de prullenbak belandt en die ooit geleegd. Leuk om even terug in de tijd te gaan door middel van je blog! Grtjs Marjolein.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s