Eilandhoppen: San Michele

Op de laatste dag van ons verblijf in Venetië lieten we de drukte van de stad achter ons om wat eilandjes te bezoeken. We hadden het al zien liggen voor de kust, de prachtig ommuurde begraafplaats San Michele. Daar mochten we wat rondstruinen in alle rust en stilte.

Het eiland ligt op een kleine 400 meter van het Venetiaanse ‘vasteland’. In het midden vindt men de Cimitero Comunale, een bekend kerkhof waar onder anderen de componist Igor Stravinsky, de balletimpresario Sergej Diaghilev, de juwelenontwerper Jean Schlumberger en de dichters/schrijvers Ezra Pound en Joseph Brodsky begraven liggen. Ook deze beroemdheden werden met speciale zwarte rouwgondels van de wal in het Venetiaanse stadsdeel Cannaregio naar hun laatste rustplaats op het voormalige gevangeneneiland gebracht. Van al deze beroemdheden zag ik alleen de graven van de Stravinsky’s.

De deuren van een kerkje stonden open, dus keek ik even binnen. Prachtig Italiaans interieur!

Vooral een heel oud gedeelte van het kerkhof was in trek bij ons.

Dan was er nog een kloostergang. Ook altijd een dankbaar foto-onderwerp.

We zoeken de boot weer op, om naar het volgende eiland te gaan.

12 gedachtes over “Eilandhoppen: San Michele

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s