Hembrug

Met fotomaatjes M,J en M brachten we een hernieuwd bezoek aan het Hembrug-terrein in Zaandam. Het oude industriële gebied was ooit een afgeschermd gebied waar wapens en munitie werden geproduceerd door de Artillerie Inrichtingen. Vanaf de jaren ’70 zat hier Eurometaal, een fabriek met civiele techniek. Inmiddels is alles allang buiten bedrijf en werd het een prachtige urbex-locatie.

In 2020, aan het begin van de coronacrisis waren we er al eens. Vergeleken met toen was er veel onveranderd, maar er waren ook grote verschillen. Wat ooit een ruig gebied was, in de zin, dat je er goed urbex fotografie kon doen, zie je dus langzaam heel keurig worden. Alle fabriekshallen leken wel in gebruik door bedrijfjes. Op sommige plekken werd ook gewoond. Prima natuurlijk, als een gebied goed gebruikt wordt, maar voor ons wel jammer. Wij moeten misschien wel op zoek naar een andere urbex-locatie. Maar we hadden evengoed een leuke middag. Om het weer eens van een andere kant te bekijken, maakte ik een serie in zwart wit met één kleur. Deelkleur geel

Deelkleur blauw

Deelkleur groen

13 gedachtes over “Hembrug

  1. Goed dat het terrein gevrijwaard blijft van verder verval maar anderzijds…. weer een urbex site minder en dat is jammer. Ik heb de indruk dat ze allemaal langzaam verdwijnen voor diverse redenen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s