Lepelaarsplassen

Met de fotomaatjes hadden we bedacht om op Koningsdag de natuur in te trekken.

Ons doel was de vogelkijkhut aan de Lepelaarsplassen. Op het wandelpad ernaar toe was het vergeven van vogelgeluiden met als gevolg, dat we heel lang deden over de route naar de hut. Met onze vogelkenner F, die de geluiden herkent, is het een feestje, of je kunt zeggen, dat het een soort jacht is, om die vogels op de foto te krijgen. Maar wat is het moeilijk. De blaadjes aan de bomen zijn al bijna te vol en dus een storende factor, want die beestjes gaan nou nooit eens op een vrije tak zitten. Bovendien moet je reactievermogen hoog zijn, want aan poseren doen ze niet. Ik was dan ook al superblij met de Tjiftjaf.

Uiteindelijk bereikten we de vogelhut. Een aantal van ons was er al eens geweest. Onze hoop was, dat we net als toen een ijsvogel zouden spotten.

En wat hadden we een geluk. We hoefden maar even te wachten en daar zagen we een blauwe schicht. Uiteindelijk zagen we een mannetje en een vrouwtje ijsvogel. Ze bleven rondom de hut bezig. Ze deden op deze koningsdag hun naam Kingfisher eer aan. Wat een feestje voor ons!

Tussendoor zwom er nog meer moois op het water rond.

We liepen verder. Van de vogels versprong onze aandacht naar de bloemetjes

en ook bloemetjes met klein spul erop.

Er liepen ook Schotse hooglanders in soorten en maten.

en de boerenzwaluw gaf ons een showtje van zijn kapriolen ten beste. Ik kon hem alleen maar fotograferen, als hij even ging uitrusten.

De buit van de dag was dus best gevarieerd.

18 gedachtes over “Lepelaarsplassen

  1. Wat een leuke invullig heb je aan Koningsdag gevegen. Dan nog een ijsvogel mogen spotten is helemaal te gek. Bedankt voor de talrijke foto’s van het natuurschoon rond deze plassen.

    Like

  2. Leuk! Herkenbaar van dat poseren en ik ben denk ik nodig aan een nieuwe bril toe, hoeveel ‘nepvogeltjes’ ik al niet gefotografeerd heb dit voorjaar. Mooi, die ijsvogeltjes!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s