Wensenlijst

Deze tijd van het jaar is super geschikt voor vogelfotografie. Na de mooie oogst was de koek nog niet op. Ik bedacht om naar de Volgermeer bij Broek in Waterland te gaan. In het verleden is over dit gebied veel ophef geweest, want het was de vuilstort van Amsterdam en daardoor zeer vervuilde grond. Men heeft veiligheidsmaatregelen getroffen en inmiddels is het een mooi natuurgebied.

Ik had begrepen, dat daar baardmannetjes gesignaleerd waren. Dat zijn nou van die vogels, die ik op mijn wensenlijst had staan en nog nooit in het echt gezien, laat staan dat ik er een foto van gemaakt hebt. Ik fietste erheen en liep wat rond. Uiteindelijk vond ik de goede plek, want ik hoorde de baardmannetjes en zag ze ook vliegen. Maar vervolgens doken ze diep in het riet en zag je ze niet meer. Voor deze middag gaf ik het op, wilde net mijn fototoestel inpakken, toen er vlak achter me een grote vogel opvloog, het meertje overstak en daar aan de overkant landde. Ik klikte zo snel mogelijk en wat ik hoopte was ook zo, dit was de roerdomp. Je ziet hem zelden, maar ik zag hem. De foto is niet scherp, maar ik ben blij.

Nu ik de baardman wel had zien vliegen, maar niet op de foto had gekregen, wilde ik mijn geluk nog eens gaan beproeven, dus fietste ik nogmaals naar het natuurgebied. Ik kon nu meteen naar de goede plek gaan. Daar hoorde ik vrijwel onmiddellijk het inmiddels bekende geluid. Ik zag hem in het riet, maar nog niet zo herkenbaar.

Lang zitten ze niet stil, dus daar vloog hij alweer verder.

Maar opeens, ja hoor, daar zat ie dan prachtig te wezen!

Mijn geduld is beloond, zo leuk. Twee vogels kunnen afgestreept worden van mijn wensenlijst. Ik lijk wel een vogelaar te worden. Het werkt verslavend, tja.

14 gedachtes over “Wensenlijst

  1. Dat was geluk hebben twee vogels van je lijstje op de foto gezet. Ik ben zelf geen vogelkenner, dus ik heb ook geen foto’s van die dieren, al vind ik ze wel vaak mooi en komen er best veel ‘gewone’ vogels in mijn tuin. Die ken ik wel, mussen, mezen, merels, lijsters, spreeuwen, vinken, winterkoning, roodborstje, duiven waaronder Turkse tortels, soms een Vlaamse gaai en af en toe wat kauwen , (die komen alleen ’s winters in de tuin dan is er meer zicht) Als ik het zo neertik, zijn het er best wel veel, maar ik heb er geen foto’s van.
    Ik wens je een fijne zondag toe.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s