Fotomaatje als IVN-gids

Samen met een achttal anderen had ik de primeur van de allereerste fotowandeling o.l.v. fotomaatje Pauli door “De Blokken” een natuurgebiedje, middenin het recreatiegebied “t Twiske. Bijna afgestudeerd als IVN-gids startte zij een reeks wandelingen door haar geliefde natuurgebied. Haar doel is om anderen te laten meegenieten van de schoonheid van de natuur, in combinatie met het leren maken van mooie foto’s. Want ook de fotografie is haar expertise. Zij maakt de prachtigste foto’s waarmee ze probeert liefde voor de natuur over te dragen. Dat lukt bijzonder goed. Menig deelnemer van vandaag wil net zulke foto’s leren maken als zij. Ik had het geluk dat ik al vaker met Pauli op stap ben geweest en bovendien heeft ze dezelfde camera als ik. Zodoende heb ik al veel van haar geleerd, maar ik heb nog veel te leren ook.

De groep was enthousiast. Men wees elkaar op dingen om te fotograferen. ook hielp men elkaar met de camera. Toevallig waren er een paar deskundigen van mijn camera de RX10IV bij. Een paar probleempjes, die ik had met instellingen zijn opgelost. Heel fijn. Mijn instelling voor Vliegende Vogels is aangepast. Nu hoop ik scherpere vliegers te kunnen maken. Het vraagt nog oefening, maar ik zie al verbetering.

Bij zo’n natuurwandeling is het altijd afwachten wat je ziet. In het water troffen we een fuut met een vis.

De krakeend is in opmars. Hier in de Stootersplas zag ik ze weer.

Het gebied heeft een moerasgedeelte en we troffen er een viervlek libelle aan. (aanklikbaar)

De watersnuffels deden een paarritueel.

Je begrijpt wel, als je deze actiefoto ziet, dat we in de paar uren, dat we daar waren, maar weinig kilometers hebben afgelegd.

Wat betreft bloemen en planten is het deze tijd van het jaar een walhalla. Er is hier een veldje, dat nu vol boterbloemen staat, een heerlijke stilteplek.

Ze noemen het ook wel het orchideeënveldje. En inderdaad zagen we de eerste rietorchissen staan, maar ze zijn nog superklein.

Zo’n gebied trekt uiteraard insecten en vlinders aan, zoals dit bont zandoogje

en de sint Jacobsvlinder

Onderweg naar huis zag ik toch de koeien lopen, die wij tijdens de wandeling hoopten tegen te komen. (aanklikbaar)

Helaas kwam er een einde aan deze heerlijke natuurwandeling. De pont bracht me weer naar de andere kant van het kanaal.

Wil je ook eens zo’n fijne fotowandeling meemaken, kijk dan op de facebookpagina van IVN Twiske. Er is nog ruimte op verschillende data.

10 gedachtes over “Fotomaatje als IVN-gids

  1. Nou ik zag in Artis al dat je heel goed met je camera overweg kunt. Om zo’n wandeling mee te maken is niets voor mij, leuke wandeling natuurlijk maar géén geduld om foto’s te maken. 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s