Huis aan het Water

Het huis heeft de naam gekregen van de plek waar het is gesitueerd ‘aan het water’. En wel aan het water van het Markermeer. Het Huis aan het Water is in onze regio een begrip. Het is een plek, waar mensen, die op wat voor manier dan ook met kanker te maken hebben gekregen in hun leven, hetzij zelf of van een familielid, daar terecht kunnen. Ze vinden er een luisterend oor, kunnen begeleiding krijgen om de ontregelende ziekte een plek te geven in het leven. Men organiseert er allerlei activiteiten, op creatief vlak, je kunt werken aan je conditie en je kunt er lotgenoten treffen. Je vindt er informatie en bovendien is er zonodig professionele hulp.

Ikzelf hoor nu ook bij de doelgroep, dus ik ben er eens gaan koffiedrinken om te kijken of men iets voor mij en mijn situatie kan betekenen. En dat is zeker zo. Ik voel me na twee bezoeken al heel erg gesteund. Ik ben blij dat ik de stap gezet heb om er naar binnen te gaan. Best een hoge drempel, maar ik moet de realiteit omarmen en  zoals “Huis aan het Water’ in zijn vaandel heeft staan: werken aan kwaliteit van leven ondanks kanker.

Het huis is opgericht door en wordt gerund door vrijwilligers. Het activiteitenaanbod wordt gedaan door vrijwilligers met en bepaalde expertise uit hun werksituatie. Ze zetten zich belangeloos in. Er zijn een paar proffesionals in dienst.

Ik heb op een paar dingen ingeschreven en ben benieuwd wat het me brengt. Het voelde als een warm bad.

16 gedachtes over “Huis aan het Water

  1. wat goed dat je je daar hebt aangemeld en nog belangrijker dat je er ook echt iets aan hebt! Hoor graag je verhalen hier over.

    Like

  2. Prachtig zulke initiatieven en heel goed dat je je daar hebt aangemeld. Alleen al een luisterend oor van mensen die verstand van zaken hebben helpt. Wat ligt het huis daar ontzettend mooi.

    Like

  3. Wat goed dat je daar heenging en dat het goed voelde. Heerlijk dat er mensen zijn, die hun talenten en kennis van zaken vrijwillig voor de medemens inzetten. Hoop dat je er veel aan hebt, het is knap van je om die stap te zetten, succes !

    Verstuurd vanaf mijn iPad

    >

    Like

Plaats een reactie