Mijn dochter en ik

We gingen gezellig met de trein op familie- en vriendenbezoek. Het was een warme dag. We wandelden wat in de omgeving van Schinnen. Even genieten van het natuurschoon dat Limburg te bieden heeft. Op het kerkhof rustten we uit op een bank in de zon vlak bij het graf van mijn moeder. Mijn dochter is niet gelovig opgevoed. Ze verbaasde zich over de bedrijvigheid op het kerkhof. Er werd druk gesleept met chrysanten en andermoois. Het is bijna allerheiligen, vandaar. Ze vond mijn moeder’s laatste rustplaats geen verkeerde plek is om te liggen. Dit is dan natuurlijk vooral prettig voor de nabestaanden. We filosofeerden wat over begraven en cremeren. Het was even een schok voor mijn dochter om te zien, dat op de grafsteen mijn vader’s naam al bijgeschreven staat terwijl hij nog leeft. Dat is dus weer een van de gebruiken in deze Limburgse gemeente, want je ziet over het hele kerkhof heen de gereserveerde plekken op de grafstenen staan. Ik zelf weet niet beter dan dat het zo gedaan wordt. Ik denk altijd maar: ” Een rustig idee te weten waar je later komt te liggen.”Schinnen Mama's graf

Maastricht was weer perfect. Het was een heerlijke temperatuur, zacht en zwoel. Wat is de stad toch sfeervol met alle historische overblijfselen door de hele stad heen verweven. Je zou er bijna heimwee van krijgen. (Zie link: historische rondleiding door Maastricht) Volgens mijn vriendin is de Looiersgracht en omgeving het mooiste stuk van Maastricht. Laat haar daar nou net wonen en kunnen wij daar zomaar steeds logeren!Looiersgracht

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s