Carnaval

Eén keer per jaar heb ik altijd heimwee. Dat is het weekend van Carnaval. Mijn voorjaarsvakantie valt nooit gelijk met die van het zuiden. Ik kom wel eens in de verleiding om even af te zakken, maar dan moet je halverwege het feest alweer naar huis. Dat geeft helemaal een katerig gevoel. Daarom heb ik dit jaar het komende weekend zo volgepland met activiteiten, dat ik niet eens in de tijd heb om naar Limburg af te reizen.Wat is er nou toch zo leuk aan Carnaval? Ik hoorde Cornald Maes bij “De wereld draait door” een poging doen om dat uit te leggen. Ik begreep hem volkomen, maar aan mensen die niet met het fenomeen Carnaval zijn opgevoed is het niet uit te leggen. Al surfend op het internet kwam ik een beetje in Carnavalssferen. Zie hier een stukje CITO-toets uit Maastricht:Iers ènne mekelike, um d’rin te kaome, zal iech mer zègke,1) Wat heet heer aon, boven op dee stool?2) Wat begint daan?3) Num 3 dinger die iech neet maag4) Wie lang heet heer gewach5) Wat mòste mìt Carnaval vergete6) Wat is de bèste raod vuur uuch7) Boe goon veer promenere? Wat is gaar neet dom?9) Neet gesjote is?10) Wee wil iech neet?11) Wat pak iech bijj ’t Mooswief?

3 gedachtes over “Carnaval

  1. Ik kom uit het diepe zuiden (van over de zuidergrens) maar ik heb met Carnaval geen enkele binding. Integendeel. Ik heb er een beetje een hekel aan. Dat komt met name aan de schoolfeestjes vroeger, maar ook (en vooral, denk ik) door de verschrikkelijke carnavalkrakers die in de 70’er en 80’er jaren de hitparades bestormden in deze tijd van het jaar… Bloemkoluh!!!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s