Drie-kerkenroute

Een prachtige lentedag, die wij hebben gebruikt om weer eens een flinke wandeling (12 km)in onze eigen streek te maken. Vanaf de rand van Oudendijk liepen we richting Schardam aan het IJssselmeer. Daar stond het eerste kerkje te pronken in de zon. Het wordt zo te zien niet meer als kerk gebruikt, maar daarom ligt het er niet minder mooi bij.

Landinwaards gingen we richting Beets. Daar kwamen we de tweede kerk tegen. Die werd bewoont, zo te zien aan de gordijnen voor de ramen. Langs de Beemsterringvaart ligt een schitterend landhuis.

Bij Les deux Ponts even gepauzeerd voordat we het laatste stuk langs de ring terug wandelden. Daar passeerden we de kerk van Oudendijk als laatste. Daar was vanmiddag ook iets anders dan een kerkdienst gaande. 

Het doet mij goed te zien, dat de beeldbepalende kerkgebouwen niet staan te verpauperen, maar hergebruikt worden.

9 gedachtes over “Drie-kerkenroute

  1. De middelste vind ik het mooist! Ja, het blijven grauwe dagen. Juist met die sneeuwplaatjes hoop ik altijd op iets meer kleur in de lucht, om het nog wat lieflijker te laten lijken op de foto, maar ondanks dat, zijn je foto’s heel mooi.

    Like

  2. Het zou inderdaad zonde zijn als ze worden afgebroken, het is zo’n mooi gezicht in het landschap. Mooie wandeling, lijkt mij. Ik zal hem opschrijven om ook eens te doen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s