Lintdorpen

De zon nodigde uit om te gaan wandelen. Dit keer startten we in Beets. Langerekte huizenrijen langs de Beemsterringvaart. Rondom de kerk zit er nog een uitstulping van een nieuwbouwwijk. Het monumentale gebouw aan de overkant van het water, in de Beemsterpolder,  ligt er nog steeds majestueus bij. Ik wandelde hier al vaker en ook in 2005 en in 2009 is dit markante gebouw op de foto gezet.Alle kanten op is het een echt Hollands landschap. Parallel aan Beets, maar wel 3 kilometer verderop ligt Oudendijk. Ook weer langgerekt langs een water, ook mét kerk en een kleine nieuwbouwwijk. Stereotiep voor Oudendijk is de oil fabriek, waarmee het dorp zich in de skyline onderscheidt.

5 gedachtes over “Lintdorpen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s