Plan van Gool

Onze dochter ging anti-kraak wonen in Amsterdam-Noord. Ik had mijn twijfels erover. De aanblik van de betreffende flatgebouwen is best wat aggenebbisj. Inmiddels heeft dochterlief de anti-kraakwoning alweer (moeten) verlaten, maar ze kwam door uitbreiding van haar werk gelukkig opeens wel in aanmerking voor de vrije huur sector. Binnen de wijk is ze verhuisd naar een soortgelijke flat, want in die korte tijd dat ze er woonde was ze er heel erg van gecharmeerd geraakt en wilde ze er niet weg. De wijk om het Buikslotermeerplein wordt het Plan van Gool genoemd. De architect heeft het in de jaren 60 ontworpen en gebouwd. De bouw is heel speciaal met luchtbruggen, die de bovenstraten met elkaar verbinden. Straten met namen als ‘het Breed, Onderlangs, Bovenover, het Hoogt enz.. De ideologie erachter is o.a. dat mensen elkaar ontmoeten. De flats hebben 4 woonlagen. Iedereen moet omhoog naar de derde etage met de lift. Er is maar een keuzeknop. De tweede etage is een straat. Daar ontmoet je iedereen. Dan kom je bij de deur naar de trap van je eigen flat. Dat kan naar boven of naar beneden zijn of gelijk met de straat. Ik heb nu al gemerkt dat het werkt. Iedereen die je op die straat ontmoet zegt je gedag. Zo speciaal in de grote stad! Verder is er veel groen om de flats heen. Binnen zijn ze erg ruim, met stereotiepe details. Kortom, onze dochter heeft een goede woonplek gevonden.

Een gedachte over “Plan van Gool

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s