Tas

Omdat ik eigenlijk niets met tassen heb, dacht ik dat ik deze week niet mee zou kunnen doen met ‘Stuureenfoto‘. Ik heb een tas voor het nut van vervoer en let daarbij niet op mooi of modern. Ik sjouw nog steeds met een rugzak rond, heel erg ouderwets volgens mijn dochter. Met als gevolg: geen foto’s van tassen. Maar bij mijn zoektocht in mijn foto bestand stuitte ik wel op een foto, die ik meteen associeerde met ‘een tas’.

Ruim 40 jaar geleden kwam ik vanuit Limburg naar Noord-Holland. Bij de eerste kennismaking met mijn schoonfamilie vroeg mijn schoonmoeder of ik koffie lustte. Ik zei: “Ja, lekker, doe maar een tas.”   Waarop mijn schoonzus zei: “Toe maar, meteen een hele tas vol”. Natuurlijk had ik mijn fout meteen door. In het Limburgse dialect betekent ‘tas’ immers  ‘kopje’. Zo’n fout maak je maar één keer.

IMG_4553
Met het risico, dat dit een té vrije vertaling is van het thema van deze week bij ‘Stuureenfoto’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s