Typical English: Oxford

Oxford is een heel bijzondere stad. Qua bouwstijl en materiaalgebruik heel opvallend, mooi geel. Maar ook een stad met veel historie en dan met name als universiteitsstad. Zij hebben dan ook niet een universiteit maar ik weet niet hoeveel. En allemaal op een heel compact stukje stad. Wij troffen het dat we de stad bezochten op een graduation- dag. Overal lange rijen sjiek geklede mensen en studenten in hun traditionele pij of hoe zo’n kledingstuk ook heet. Bewakers of ordehouders allemaal met bolhoed op. Leuke traditie. IMG_5511IMG_5518 IMG_5526

IMG_5530

IMG_5542IMG_5548

Verder vond ik het bezoek toch wat teleurstellend. Ik ben geschrokken van de hordes toeristen en de manier waarop Oxford aan de man gebracht wordt. In de rij staan om de eetzaal te zien van de universiteit van Christ Church waar scenes van Harry Potter zijn opgenomen en dan een rondje te moeten lopen en snel een foto schieten is niet mijn manier om alles op je te laten inwerken. Ja, ik ben ook toerist, maar morgen ga ik niet weer naar zo’n druk bezochte plek.IMG_5552

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s