Typical English: Landhuizen

We hebben een paar landhuizen bezocht dit jaar. Meestal liggen ze ergens op een uitgestrekt landgoed, zodat je er al wandelend naar toe kunt gaan.

IMG_5505
Ascott House and gardens van de familie de Rothschild. Het sfeervol ingerichte huis met een grote kunstverzameling is gebouwd in de 19e eeuw. Hun collectie Chinees aardewerk is heel bijzonder. Ook de tuinen zijn een lust voor het oog.

IMG_5429
Woburn Abbey is onvergelijkbaar, maar ook erg indrukwekkend. Hier voert de geschiedenis terug tot het begin van de 17e eeuw, maar de adelijke familie Russell bewoont het huis nog steeds. Ze bezitten een wereldberoemde kunstverzameling met werken van Holbein, Gainsborough, Hogarth, Lely, Rembrandt, Teniers, Tintoretto and Van Dyck.

IMG_5440

Het park eromheen is een ‘ Deer park’ , waar wel 15 soorten herten rondlopen min of meer in het wild. Dichter bij het huis is ook weer een Garden met veel soorten prieeltjes.
IMG_5458
Waddesdon was wel het grootste en protserigste landhuis, dat we hebben gezien. Het is wel indrukwekkend om ervoor te staan. Het is gebouwd door een van de vijf broers Rotschild boven op een berg. Ascott house is ook gebouwd op een berg door een andere broer. Het schijnt dat de Joodse families Rotschild contact konden hebben met elkaar, via postduiven. Ze woonden hoog boven de rest van de bevolking en ze konden elkaars huizen zien. Ze waren net altijd eerder op de hoogte van belangrijke feiten door die duivenpost en vergrootten daardoor hun macht en invloed. Wij waren hier op een zondag en we konden niet meer in het huis door de enorme drukte. In de tuin en het park was nog genoeg te bewonderen. Dowton Abbey gaat zo wel voor je leven.IMG_5583

Een gedachte over “Typical English: Landhuizen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s