Typical English: bijgeloof

Of de Engelsen het zelf geloven weet ik niet, maar in ieder geval houden ze de verhalen levend omtrent bepaalde bijzondere plekken. De Chantonburyring is zo’n plek, waar veel bijgeloof aan vast zit. Wij hedden de berg van de Southdowns, waar de ring bovenop ligt, beklommen. Het is een eeuwenoude plek. Een fietser die we daar troffen wist te melden, dat het er spookte. Later las ik, dat vrouwen 1 nacht onder de bomen moeten slapen om vruchtbaar te worden. Ook kun je de duivel tegenkomen, die je soep aanbiedt in ruil voor je ziel. Het zijn prachtige verhalen allemaal, maar of je het gelooft of niet, het blijft een bijzndere plek met mooie vergezichten alle kanten op. Ons vakantiehuis had de Chantonburyring als uitzicht, dus van bovenaf konden wij opeens onze verblijfplek van een andere kant bezien.IMG_5321 IMG_5336

Een gedachte over “Typical English: bijgeloof

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s