Veurne en de Dodemansgang

We zijn weer thuis. Na een prachtige vakantie is het ook weer fijn om thuis te zijn met alle herinneringen, dat wel.
Op de terugweg hebben we Veurne bezocht. Een sfeervol Belgisch stadje net over de grens met Frankrijk.IMG_5646 In Engeland stond 4 augustus de hele dag in het teken van het begin van de 1ste wereldoorlog, 100 jaar geleden. Op TV zag je mooie herdenkingsbijeenkomsten en veel documentaires over de WO. ’s Avonds moest iedereen het licht uitdoen en alleen een kaars laten branden. Bij elk oorlogsmonument zijn wel kransen neergelegd en kaarsjes gebrand. Naar aanleiding hiervan bezochten wij de Dodemansgang bij Diksmuide. Heel indrukwekkend en nog steeds onvoorstelbaar wat daar gebeurd is.IMG_5665 De poppies, die het symbool geworden zijn van de oorlog 1914-1918, bloeien er nog steeds.

Een gedachte over “Veurne en de Dodemansgang

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s