Anna Paulowna – Kolhorn

IMG_5902Het was grijs, somber met af en toe een  miezerig regentje en pittige wind. Heel ander weer dan we de afgelopen weken gewend waren. Maar het was mijn eerste vrije maandag en de wandelafspraak stond gepland, dus dan ga je. We hebben één etappe van het Noord Holland pad van ongeveer 20 kilometer gelopen. Ook met zo’n type weer is wandelen toch een heerlijke bezigheid. En dat je betrekkelijk dichtbij huis nog kunt lopen, weg van alles, over dijkpaden, zoals de schapenrijke Zijperdijk, de grasdijk van de Wieringerwaard en die van het Waardkanaal. veel onverharde paden is toch wel bijzonder. Onbekende dorpjes (voor mij ) passeerden we zoals het sfeervolle dijkdorpje Oudessluis, Wieringerwaard en Kolhorn. Je kunt je bijna niet voorstellen, dat deze dorpjes ooit aan de Zuiderzee lagen. Een prachtige wandeling was het in een mooie provincie met veel geschiedenis.Noordhollandpad

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s