De kinderwet

9200000028425170Wat een zwaar en eenzaam beroep, dat van rechter. In dit prachtige boek zie je heel goed de gedachtenstrijd, het wikken en wegen van de voor- en tegenargumenten. Het besef welke enorme impact jouw besluit kan hebben op mensen. In dit boek ging het erom of het ziekenhuis wel of niet een bloedtransfusie mocht uitvoeren op een jongen van 17 jaar met leukemie, die Jehovagetuige was. In dit geloof mag je bloedtransfusies niet accepteren. Doe je dat wel, dan ben je afvallige van de kerk en loopt het slecht met je af. Doe je het niet, dan sterf je waarschijnlijk of je wordt ernstig gehandicapt, maar de poorten van de hemel gaan wel voor je open. Naast deze verhaallijn lopen de huwelijksproblemen van de rechter. Haar man was vreemd gegaan en dat drukte ook zwaar op haar gemoed. Mooi,mooi mooi.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s