The Children Act

In 2014 las ik het boek de Kinderwet van Ian McEwan. Ik schreef er hier over. Louter lovende woorden over dat boek.

Nu zag ik de film, die gemaakt is naar het boek. Ian McEwan heeft zelf het script geschreven en dat is duidelijk merkbaar, want de film is exact het boek. Ik kan dus ook over de film alleen maar lovend zijn. Wat een prachtige film met Emma Thompson in een glansrol. Je ziet en voelt de moeilijke dilemma’s waar zo’n rechter voor komt te staan helemaal aan haar gedrag.

Een aanrader dus!

Wil je de Volkskrant recensie over de film lezen en de trailer zien, kijk dan hier.

6 gedachtes over “The Children Act

  1. De bioscoop is niet zo mijn ding maar ooit komt zo’n film vast wel op de TV en dat ga ik in de gaten houden. Lijkt me inderdaad een prachtfilm. Aan lezen kom ik tegenwoordig niet zo toe maar ook het boek lijkt me een aanrader.

    Geliked door 1 persoon

  2. De film en het boek staan genoteerd op m’n lijstje, Jeanne! Moet nog even nadenken wat ik eerst zal doen, lezen of kijken. Meest van tijd houd ik ervan om zèlf een beeld te creëren van de personages maar Emma Thompson is een uitzondering: die mag van mij altijd!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s