Kerstconcert

Voor een afgeladen volle kerk gaven wij ons kerstconcert in een samenwerkingsverband met onze fanfare en een gelegenheids-kinderkoortje. Wij zijn geen kerkelijk koor, maar bij onze muziekkeuze komen we vaak terecht bij religieuze muziek, eenvoudigweg omdat er veel moois is geschreven voor de kerk. Daarom past een kerstconcert ook wel bij ons koor. Het is een sfeervol geheel geworden. Ons repertoire was best apart. Niet de geijkte kerstliedjes. Die kwamen in de Kerstsuite, die we samen met de fanfare uitvoerden ruim genoeg aan bod. Wij zongen: O magnum mysterium van T.L van Victoria, The crown of roses van P.I.Tchaikovsky, Von himmel hooch da komm ich her van o.a. Bach, een Venezuelaans kerstlied Niño Lindo en nog twee traditionals Hush my dear en On this day. Het was weer leuk om te doen. Samen met je dorpsgenoten voor je dorpsgenoten geeft een fijn gevoel.

instemming 2014
Toen ik naar huis ging viel mijn blik op de kerststal, die voor de kerk is neergezet. Ik moest twee keer kijken of ik het goed zag, maar inderdaad, hij was nog niet compleet. Iemand merkte op: “dan moet Maria er toch ook nog niet instaan?” Het is natuurlijk heel verwachtingsvol, zo. Want het aureool van heiligheid ligt wel al in de kribbe.
IMG_6221

4 thoughts on “Kerstconcert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s