Erfstuk 5

IMG_6413Dit keer is het een verzameling van voorwerpen, die ik bewaar uit mijn vroegere rijke roomse leven. Het is een stoel die jarenlang in een kamertje (kloostercel) van een non gestaan heeft. Toen was die stoel natuurlijk niet blauw. Een kruisbeeld, een beeldje van H. Gerardus van Majella, stammend uit bedevaartsoord Wittem. 2 rozenkransen in een portemonneetje. Dat laatste gemaakt door een oudtante non. Een ontbijtbord, dat ik heb gekregen van een tante ter gelegenheid van mijn Eerste Heilige Communie. Ik zal deze voorwerpen niet gauw weggooien, hoewel ik met de geloofsbeleving, die erachter zit niets meer heb. Het blijven toch mooie jeugdherinneringen.

IMG_6412IMG_6409

 

One thought on “Erfstuk 5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s