Magdalena

9200000036222559De titel past wel in het paasverhaal, maar het gaat over het laatste boek van Maarten ’t Hart. Ik heb het met veel plezier gelezen. Het is niet echt een roman, maar het zijn de herinneringen van Maarten aan zijn moeder, die op 92 jarige leeftijd is overleden. Niet alleen positieve herinneringen zijn het, maar Maarten schrijft liefdevol kritisch over zijn moeder. Daarbij het sausje cynisme over alles wat met de kerk en de strenge leer te maken heeft maken dit boek tot een aanrader. De omschrijving van de laatste periode van het leven van Lena, het aftakelingsproces door de ouderdom, was een flashback van wat wij meemaakten tot vorige maand met mijn schoonmoeder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s