Overwoekerd

Het thema van Stuureenfoto van deze week dient voor mij om een herinnering op te halen aan ons oude huis. Jaren geleden kwam ik hier in Noord Holland te wonen, terwijl ik was opgegroeid in het Zuid Limburgse heuvelland. Ik vond het uiteraard een kale platte bedoening hier. In een poging iets uit mijn Limburgse jaren hierheen te krijgen bracht ik op een dag een paar klimopplantjes mee uit ‘ons’ Limburgse bos. Daar woekerde die klimop altijd wild in de rondte, dus hoopte ik, dat ons huis snel bekleed zou worden met een groene laag. Dat zou alles wat minder kaal en gezelliger maken. Helaas duurde het jaren voordat de plantjes deden waar ze voor bedoeld waren. Ze gingen niet dood, maar ze groeiden ook niet echt. Ze hadden duidelijk aanpassingsproblemen aan de Noord Hollandse grond. Maar toen ze uiteindelijk echt gingen groeien, moesten we elk jaar flink snoeien om te voorkomen, dat ze alles gingen overwoekeren. Ze groeiden voor de ramen en tegen de dakgoot en waterborden aan. Voor een huis is dat nooit goed, want die plantjes tasten de voegen aan. Ons huis was al in een erbarmelijke staat, dus bij ons kwam het decoratieve voorop. Nu, in ons nieuwe huis gaan we niets meer tegen de muren laten groeien, hoe leuk het ook staat. Dit huis moet nog langer mee.

IMG_0380

2 gedachtes over “Overwoekerd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s