Wasplaats

In ons dorpje Haulmé in de Franse Ardennen was aan het begin van het hellingbos een authentieke wasplaats. Heel ingenieus neergelegd, zodat het water van de helling in het bassin stroomde en aan de andere kant nog verder naar beneden kon stromen naar de Semoy.

Al wandelend in de omgeving ontdekte we dat elk dorp wel op de één of andere manier zo’n wasplaats had. In één dorp was er een soort herdenkingsplek van gemaakt, zodat je je er beter een voorstelling van kon maken hoe al die vrouwen gezellig bij elkaar kwamen om hun was te doen en ondertussen even alle dorpsroddels bespraken.Haulmé Jan & Marli
Ik wist echter niet wat ik zag, toen ik op een ochtend langs de wasplaats wandelde en daar een vrouw uit het dorp haar was zag doen, nog net als vroeger. Dat is in deze tijd met moderne wasmachines en drogers toch wel een geduldwerkje. Daarmee past deze foto wel bij het thema van deze week van ‘Stuureenfoto’.

IMG_7015

3 gedachtes over “Wasplaats

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s