In en om ons huis

In onze vakanties vinden wij het leuk om van woning te ruilen. Dit jaar stond onze ruilwoning in Haulmé. Het was nog een grotendeels authentiek huis. De muren zijn in die streek opgetrokken uit leistenen, gehaald uit de bergen langs de rivier. Binnen waren die muren ook te zien. Ramen zijn voorzien van luiken en diepe vensterbanken. Elk oud huis in Haulmé heeft een ‘l ‘oeuil de boeuf’ (=koeienoog). Onder dat oog zit een afvoer naar buiten. Vroeger was hier de plek van de gootsteen. Als de afwas werd gedaan kon men ook even een blik op de straat werpen. Verder waren er oorspronkelijk twee stookplaatsen, nu was er nog één intact. Die houthaard zat verbonden met radiatoren door het hele huis. Het zag eruit als centrale verwarming, maar die verwarming werd pas warm als wij de houtkachel opstookten. De avonden waren af en toe best fris, dus wij hebben heel wat fikkies gestookt deze weken. Met wat moderne aanpassingen was dit oude huis gerieflijk en gezellig.

Haulmé
Er was een klein tuintje bij, waar je heel rustig en vrij kon genieten van het buiten zijn. Ons huis lag aan een toeristische route door de streek. We hadden net als thuis uitzicht op de kerk. De appelboom stond prachtig in bloei. (als je op de foto’s klikt zie je ze groter)
Haulmé-002
Dit prachtige uitzicht hadden we vanuit de tuin richting een uitkijkpunt boven op de berg: point Liry.

IMG_7037

 

2 thoughts on “In en om ons huis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s