Fietsen in Kiel

IMG_7881 Het is een aparte gewaarwording om te fietsen in Kiel en omgeving. In de stad zelf wordt flink wat gefietst. Als je erbuiten gaat, dan kom je op een paar racefietsers na bijna niemand tegen. Er is wel rekening gehouden met fietsers, weliswaar niet in de vorm van aangelegde fietspaden, maar alle trottoirs zijn ook bedoeld voor fietsers. In het begin was dat wat verwarrend als je uit dat gestructureerde Nederland komt, waar alles gescheiden is en waar je uren staat te wachten bij stoplichten op kruispunten, als je je keurig aan de regels houdt. Hier in Duitsland maakt het niet uit aan welke kant van de weg je fietst,  als er een trottoir is. Je neemt de voor jou voordeligste kant. Je moet wel goed opletten, ook op de voetgangers. Toch voelt het voor mij veilig aan en krijg ik er een kinderlijk blij gevoel van dat ik met permissie op de stoep mag fietsen. Bijzondere plekken, die we al fietsend gezien hebben waren Labou aan de rechteroever van de Kielse Förde met het oorlogsmonument voor de slachtoffers van de U-boten.

IMG_7688 IMG_7687

 

 

 

 

 

 

Aan de linkerkant van hetzelfde water bekeken we het Olympische dorp. Het allernoordelijkste punt, waar je de bocht om gaat is altijd leuk om te bereiken.
IMG_7804

IMG_7811

Verder landinwaarts was het mooi om langs het Nord Ostsee Kanal te fietsen. Indrukwekkend met die grote boten zo vlak naast je.
IMG_7896
En als de google maps aangeeft: 15 minuten naar Ikea op de fiets, moet ik dat natuurlijk ook even doen.
IMG_7937

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s