Met de pont

IMG_8046Ook in ons eigen land en zelfs in ons eigen dorp kunnen we met een pontveer varen. Op vakantie deden we het vaak, vandaag gingen we er hier mee verder. Met de pont naar de overkant en daar fietsten we een mooie tocht, die ons zelfs nog op hele nieuwe plekken bracht. Dat kwam omdat we weliswaar onze eigen fietstocht samenstelden met de knooppunten, maar ook gebruik maakten van een stuk van de LF7 fietsroute. Deze zogenaamde Oeverlandenroute kiest altijd wegen langs een water (een oever). Dat zijn niet altijd de voor de hand liggende paden, maar je komt op afwisselende leuke plekken. Deze route hebben we jaren geleden al eens gefietst naar Maastricht. Toen hadden we de route bij ons in de buurt opgepakt, maar het stuk naar Schoorl hebben we nog nooit gefietst. Nu fietsten we vanaf de pont naar Purmerland en het Twiske. Daar volgden we de LF7 route via ’t Kalf en de Zaanse Schans naar Wormer en Wormerveer. Vandaar af bogen we weer af om via Jisp en Purmerland weer onze pont op te zoeken. Ooit gaan we de laatste etappen fietsen naar Schoorl, dat is het eindpunt.

Wormerveer

Een gedachte over “Met de pont

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s