De steen van Westerklief

Tijdens een wandeling in de buurt van Hippolytushoef op voormalig eiland Wieringen kwamen we langs ‘de staande steen van Westerklief’. Tot vandaag nog nooit van gehoord, maar voor de mensen van Wieringen is de steen heel beroemd. Met name in het volksgeloof heeft de steen een grote betekenis. Er werd wel verteld dat de steen zich omkeerde als hij de klok hoorde slaan. Maar er werd ook het volgende rijmpje gehoord: “Menigeen vond zijn lief, bij de steen van Westerklief.” IMG_8020
Over de herkomst van de steen is niets zeker, dus doen er allerlei verhalen de ronde. De steen wordt vooral met de Vikingen in verband gebracht, want die richtten wel vaker stenen op en deze steen staat dichtbij de vindplaats van een Vikingschat. Maar het blijft speculeren. Wat wel zeker is, doordat de samenstelling van de steen onderzocht is, dat hij (of zij) om en nabij de 1 miljard jaar oud is. Vol respect voor zo’n ouderdom wandelden we nog even door langs en over de dijk aan de Waddenzee. Het is gelukkig weer heerlijk wandelweer geworden vandaag.IMG_8028

Een gedachte over “De steen van Westerklief

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s