Hoge temperaturen

Doordat we naar Noord-Duitsland op vakantie gingen hadden we deze zomer nog geen extreme warmte meegemaakt. De hittegolf is aan ons voorbijgegaan. De hoogste temperatuur in Kiel (ons vakantieadres) is 23 graden geweest. Maar het was heerlijk zonnig weer. Vooral weer waarbij je iets kon ondernemen, dus we hebben veel gefietst en gewandeld en toch altijd in de korte broek. De zon scheen ook veel, maar in de wind of uit de wind, dat scheelde wel een paar graden. Wij vonden het ideaal weer. Wij hebben niet geklaagd over de hitte.

Nu gingen we voor een lang weekend naar Maastricht en ik wist meteen weer, waarom ik vroeger ook al zo’n hekel had aan zomerse dagen in Zuid-Limburg. ’s Avonds om half 10 was het nog steeds 25 graden zonder een zuchtje wind. Ook slapen wordt dan moeilijk. Overdag kun je eigenlijk niet in de zon en het vochtig drukkende weer zorgt ervoor, dat je je vooral zo passief mogelijk houdt. De derde dag was er geen zon, maar de warmte zat inmiddels overal. Kortom ik heb weer even mogen ervaren wat warmte met je doet, zelfs nu de temperaturen nog onder de 30 graden bleven.  Zelfs zo was het al niet comfortabel. Ik ben blij dat ik vanmiddag het Noord-Hollandse windje weer voelde. Daardoor kun je tenminste genieten van de zon.

IMG_8071

 

Een gedachte over “Hoge temperaturen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s