Holysloot

Als je van fietsen houdt is het een must om op een zonnige dag met weinig wind te gaan fietsen in Landelijk Noord. (Waterland) De dorpjes daar, zoals o.a. Zunderdorp, Ransdorp, Broek in Waterland  liggen er prachtig bij. Maar de absolute tip is, om je fietsroute via Holysloot te laten gaan. Dat kan over de weg, maar dat kan ook met een voetveer. En dat vind ik altijd nog weer zó speciaal. De weg ernaar toe voert over witte bruggetjes door een weiland naar het Holysloterdiep.

IMG_8057

Daar moet je bellen voor de veerman ….. En dan komt het voetveer je ophalen, met fiets en al.

IMG_8058 IMG_8061
Aan de overkant ligt dan Holysloot met zijn prachtige witte kerkje.
IMG_8063
Als je dan nog wat op krachten wil komen voordat je je fietstocht gaat vervolgen, ligt daar ‘Het Schoolhuis’ met zijn heerlijke landelijke terras aan het water. Je hebt gegarandeerd een superdag!!IMG_8065

3 gedachtes over “Holysloot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s