Eilandspolder

We vertrokken vroeg en vandaag betekende dat, dat het nog vrij mistig was aan de start van onze wandeling vanuit de Klaterbuurt in De Rijp.Eilandspolder 4-10-2016

We liepen door de Rechtstraat richting Graft-de Rijp en het Noordeinde. De zon begon een flauwe poging te doen om het van de mist te winnen. In Driehuizen konden we al wat meer zien van het mooie dorpje, maar de Eilandspolder was beperkt zichtbaar.IMG_8368

Na de koffie liepen we over mooie dijkjes richting Grootschermer. De museumtuin van Nic Jonk was nog gesloten, dus vervolgden we onze weg naar Schermerhorn. We maakten bij deze wandeling van allerlei bewegwijzering gebruik, dan liepen we een stukje van het Noordhollandpad, dan weer van het Trekvogelpad en Wandelnet NoordHolland. Er blijkt heel wat te kiezen op wandelgebied.

IMG_8370IMG_8365IMG_8373

We bereikten Schermerhorn met zijn toch wel imposante kerk. Van daaruit zochten we de dijk langs de Beemster op en liepen terug naar de Rijp. Inmiddels was het zicht wel wat beter geworden. Het was een prachtige wandeling, die goed was voor 20 kilometer. De mist maakte het heel speciaal.

IMG_8379 IMG_8378

 

IMG_8382

Een gedachte over “Eilandspolder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s