Meertensinstituut

IMG_8331 Vandaag ben ik naar de open dag geweest van het Meertensinstituut. Buiten dat ik het eens leuk vond om te zien wat dat instituut nou zoal doet, was de directe aanleiding een lezing van Leonie Cornips over de betekenis van de Limburgse band Rowwen Hèze voor fans.

IMG_8355 IMG_8354

En een fan ben ik. Ik heb een bijdrage geleverd aan de tentoonstelling door een anekdote op te sturen over een liedtekst van RH die voor mij veel betekend heeft. Mijn foto en verhaal kun je lezen in een vitrinekast tijdens de open dag.

IMG_8337

IMG_8332

Het Meertensinstituut is bekend vanwege de boeken van Voskuil. (het Bureau) Dat bureau stond er ook nog (weliswaar staat het nu op een andere locatie dan in het boek) Ook mochten we kijken in de gigantische magazijnen boordevol met boeken, maar in een hoekje stonden nog de geschreven kaartenbakjes, het registratiesysteem van de tijd, dat Voskuil er werkte, vóór het digitale tijdperk.

IMG_8344IMG_8345 IMG_8349

 

 

2 gedachtes over “Meertensinstituut

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s