Gebouwen

IMG_8045Bij de foto-opdracht van Stuureenfoto van deze week ben ik mijn foto-archief ingedoken. Het is me opgevallen, dat ik vaak details van gebouwen op de foto heb gezet, maar er waren weinig foto’s bij van totale gebouwen, behalve dan kerken. Dat zijn voor mij blijkbaar toch altijd weer blikvangers.

Toch kies ik het raadhuis van Jisp uit voor mijn bijdrage. Op de fietstochten die we de afgelopen zomer en najaar hier in onze buurt hebben ondernomen, valt het ook op dat de soms kleinste dorpen hier in de buurt (Graft-de Rijp, De Rijp, Grootschermer )vaak de prachtigste raadhuizen hebben in Hollandse Renaissancestijl, gebouwd in de 17e eeuw. De gebouwen lijken buitenproportioneel bij de rest van het dorp. Dat maakt ze buiten de prachtige bouwstijl om zo indrukwekkend. Tegenwoordig worden die gebouwen vaak gebruikt als trouw locatie. IMG_8044

Een gedachte over “Gebouwen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s