Trekvogelpad: Zeeburgerbrug – Weesp

IMG_8636_editedGisteren was de beste dag weer van dit weekend. We hadden het goed geschoten om gisteren twee etappes (25 km) van het Trekvogelpad te gaan doen. Dit stuk van het pad vanaf Amsterdam, via Diemen naar Weesp was bijna helemaal over asfalt. Niet echt lekker voor je voetzolen, maar je moet nu eenmaal ook langs het stedelijk gebied. Toch was de tocht heel interessant. Je komt op plekken waar je normaliter niet voor kiest om daar te wandelen. Vanaf de Zeeburgerbrug loop je langs het IJ richting IJburg. Er zijn heel wat bruggen die we overstaken of zagen liggen.Trekvogelpad Schellingwouderbrug-Weesp 28-11-20151
Het mooie gebouw van het Hoogheemraadschap zie je altijd liggen vanuit de auto als je Zeeburgertunnel uitkomt. Nu passeer je het.

IMG_8746 IMG_8747

Het druk bevaren Amsterdam Rijnkanaal heb je een eind aan je linkerhand.

IMG_8754Dan gaat het richting Diemerbos en Gaasperpark met de Gaasperplas. Twee aangelegde bossen uit 1992 en 1982. Leuk om eens gezien te hebben. Opeens blijkt dat je helemaal om Amsterdam heen gelopen bent en zie je Abcoude liggen op een paar kilometer afstand.

Trekvogelpad Schellingwouderbrug-Weesp 28-11-20151-001 Het laatste stuk was langs het Gein via Driemond naar Weesp. Een prachtig stuk van de wandeling. Trekvogelpad Schellingwouderbrug-Weesp 28-11-20151-002
Tijdens deze wandelingen is het nog wel eens moeilijk om een gelegenheid te vinden om even te rusten en voor de sanitaire stop. Deze tocht raakten we verzeild bij Mac Donalds en op Boerderij Langerlust, een zorgboerderij. Normaal hebben wij niets te zoeken bij Mac Donalds, maar ik laat al mijn vooroordelen varen: het was er gezellig, schoon, super vriendelijke bediening en de koffie smaakte uitstekend. Misschien had dat laatste wel meer te maken met het element koffieverslaafde, als je om half 12 nog steeds geen koffie geproefd hebt.

IMG_8758 IMG_8767

 

5 gedachtes over “Trekvogelpad: Zeeburgerbrug – Weesp

  1. Ik kan me nog heel goed dit traject herinneren van het Trekvogelpad. Wij hebben bij het mooie gebouw van het Hoogheemraadschap een boterhammetje staan eten. Het viel inderdaad niet mee om aan Koffie te komen en dat is dan balen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s