Kerstdiner

Op de meeste basisscholen wordt tegenwoordig traditioneel een kerstdiner georganiseerd. Het worden àl meer happenings van opgedirkte kinderen, prachtig gedekte tafels en knapperende haardvuurtjes. Ik ben niet zo van Kerstetentjes dus onderga ik het feest op school als een noodzakelijk iets.

Gisteravond was ik de hele avond in de groep waar ik één dag per week lesgeef. Andere jaren was ik nergens ingedeeld en zwierf ik wat door de school. Ik vond het erg leuk om op deze manier meer betrokken te zijn. Daardoor zag ik dat de impact voor de kinderen toch meer is dan een eetfestijn en sjieke kleren. Er waren heel wat kinderen die spontaan een kerstlied zongen of op het keyboard, gitaar of fluit een kerstlied ten gehore brachten. Samen met een kerstverhaal, dat ik mocht vertellen werd het een sfeervolle afsluiting van het jaar 2015.

IMG_8894

5 gedachtes over “Kerstdiner

  1. Ik heb ook nooit begrepen, waarom er zo uitgebreid op school kerst gevierd moet worden en heb het ook altijd lijdzaam ondergaan. Ik ben wel een aantal jaren als regisseur (ik was docente op een MBO) heel betrokken geweest bij de uitvoer van een kerstspel en dat heb ik altijd grandioos gevonden. De samenwerking met de leerlingen had zoiets speciaals, zo anders dan gewoon in de lessen. Ik heb dat gouden tijden gevonden.

    Like

  2. Ja, alweer zucht ik maar eens dat ik veel te vroeg geboren ben. Ik kan me namelijk geen enkele kerstviering op school herinneren. We kregen gewoon kerstvakantie en misschien werd er een uurtje voorgelezen, maar dat was het dan wel.

    Like

  3. Ja ik heb dat als kind ook nooit meegemaakt, maar als juf wel. Ik vond het altijd wel erg gezellig al deden wij het kerstdiner gewoon onder schooltijd. Dat kon niet anders omdat ik in het speciaal onderwijs werkte en met kinderen uit de hele regio. Niet alle ouders waren in staat hun kind ’s avonds te brengen en te halen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s