Liedjes

Nadat ik gezien had, dat ‘liedjes’ het thema van Stuureenfoto van deze week was, realiseer ik me, dat er heel veel momenten zijn, die je doen herinneren aan een liedje. Ik kan dan ook bijna niet kiezen. Daarom neem ik er een, die past in mijn verslaglegging van ons verblijf in Maastricht. IMG_8953

Het linkt met mijn katholieke achtergrond (opgegroeid in Limburg). Als ik in Maastricht op het Onze Lieve Vrouwenplein ben, ga ik vaak even kijken bij het beeld van ‘de Sterre der Zee’, hoewel ik verder niets meer heb met de kerk. Dat deed ik ook op deze prachtige winteravond. Het lied borrelt dan vanzelf weer op en herinnert aan een blijde katholieke jeugd……

 

4 gedachtes over “Liedjes

  1. Mij doet het helemaal niets, maar ik ben dan ook niet katholiek opgevoed. Ik zie meer in de historie van de kerken, zonder daar een oordeel over te vellen. Ik ben zelf een aanhanger van het boeddhisme..

    Like

  2. dat liedje heb ik ook altijd mooi gevonden. Het zit ‘m in een combinatie van toonhoogte en melodie weet ik nu. Het is nét ff anders. Het is voor mij de Nederlandse evenknie van het amerikaanse Amazing Grace.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s