De geneugten van de grote stad

lsVanwege de voorpret voor de komende mei- en zomervakantie gingen we even naar reisboekhandel Pied à Terre  op de Overtoom in Amsterdam. Dit is hét adres voor landkaarten en informatieve landen boeken. Het is gewoon een feest om daar rond te struinen en ook nog te vinden wat je zoekt. Onder het  genot van een kopje koffie kun je alles eerst goed bekijken alvorens je tot aankoop overgaat. (Foto: site Pied à terre)

Vervolgens wilden we kijken hoe de nieuwe locatie van boekhandel Scheltema op het Rokin eruit ziet. Dit bleek nog zo’n pareltje te zijn. Wel vier etages overzichtelijk gerangschikte boeken. Overal leuke hoekjes om datgene  wat je vindt op je te laten inwerken. Daar kun je uren vertoeven, heerlijk. (foto: http://www.rokindistrict.nl)scheltema-opening-1-l

Wat een voorrecht is het om twee van die fijne adresjes te weten in de grote stad, die voor ons met een kwartier te bereiken is. Vervolgens koppelen we er een fijne stadswandeling aan vast om onze doelen te bereiken. We omzeilen de koopgoot, lopen langs de grachten, door het Vondelpark et voilà, het werd een heerlijke dag.IMG_9216

3 gedachtes over “De geneugten van de grote stad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s